Nemanja Belej i Natalija Mladenović - Constantinus

Nemanja Belej i Natalija Mladenović

Program:

 • C.Franck – Sonata za violinu i klavir

  Allegro Moderato

  Allegro

  Recitativo-Fantasia: Ben Moderato

  Allegretto poco mosso

 • M.Mihajlović – Bagatele br. 3 i 4
 • E.Ysaye – Sonata za solo violinu br. 3 – „Balada“
 • C.Sain-Seans – Introdukcija i Rondo Capriccoso

Nemanja Belej

je rodjen 1993.godine u Nišu . Violinu svira od svoje šeste godine. Osnovne akademske studije završio na FMU u Beogradu školske 2014 / 2015. takođe u klasi profesora Maje Jokanović. Sada je student master studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u istoj klasi.

Učesnik je brojnih međunarodnih i republičkih takmičenja i festivala na kojima osvaja prve nagrade. Od februara 2009. godine je član Omladinskog orkestra srednjeevropske inicijative ( CEI Youth Orchestra ) pod dirigentskom palicom Igora Koretija. Sa ovim orkestrom je nastupao u mnogim koncertnim dvoranama (Milano, Rim, Katanija, Venecija, Bukurešt i dr.). Aprila 2011. godine u galeriji SANU u Beogradu održao je solistički koncert a na Medjunarodnom takmičenju gudača u Sremskoj Mitrovici. Maja 2011. godine osvaja prvu nagradu i laureat od VII do X kategorije. 2012. g. nastupio je kao solista sa kamernim sastavom Gudači sv. Đorđa na otvaranju međunarodnog takmičenja u Sremskoj Mitrovici. Avgusta 2012 .i 2013. godine učestvovao je na međunarodnoj turneji kamerne muzike COLLUVIO i tom prilikom nastupao u Beču, Minhenu, Ljubljani, Splitu, Sarajevu i Beogradu. Novembra 2012.godine kao predstavnik FMU Beograd učestvovao je kao solista na zatvaranju A – FESTA u Novom Sadu. Školske 2013 / 2014. kao i školske 2014/2015 godine proglašen je za najboljeg studenta gudačkog odseka na FMU Beograd i dobitnik je Žeželjeve nagrade. Kao član orkestra Kamerata Serbika septembra 2014. učestvovao na prestižnom festivalu klasične muzike u Mariboru.

2015. godine je osvojio I nagradu na međunarodnom takmičenju gudača „Petar Konjović“. Marta 2016. na 46. Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u Beogradu dobitnik je nagrade Kolarčeve zadužbine najboljem finalisti a na osnovu glasova publike. Član je orkestra gudača Lola klasik pod vođstvom prof. Ljubiše Jovanovića i kamernog orkestra Gudači Sv.Đorđa. Usavršavao se na majstorskim kursevima poznatih violinista, medju kojima su : Roman Simović, Stefan Milenković, Uto Ugi, Igor Koreti, Debora Neptaun, Ilija Marinković, Ken Aiso i drugih. Svira na violini iz 1893.godine.

Natalija Mladenović

Počela je da uči klavir sa pet godina u Samari (Rusija). Od svoje jedanaeste godine, pohađala je Centralnu srednju specijanu muzičku školu pri Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, gde su njeni profesori bili Vladimir Bunjin i Anatolij Rjabov. Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski državni konzervatorijum “Čajkovski“, gde je studirala u klasi Larise Djedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Diplomirala je 1996. godine sa odličnim uspehom i stekla zvanje magistra umetnosti. Dobitnik je nagrada na Međunarodnim takmičenjima „Petar Konjović“ u Beogradu i „Rubinštajn“ u Parizu.

Kao solista nastupala je sa orkestrom Samarske filharmonije i orkestrom RTS-a, pod upravom Angela Šureva i Bojana Suđića.

Sarađivala je sa istaknutim čelistima, kao što su: Kiril Rodin, Stefan Popov, Ksenija Janković, Mineo Hajaši, Aleksandar Buzlov, Mark Kope i violinistima: Sretenom Krstićem, Matejom Marinkovićem, Jovanom Kolundžijom, Li Čuan Đinom, Draganom Lauford, Raul Garsija Marianom i Srđanom Grujićem. Bila je klavirski saradnik na Javnom času, koji je održao u Beogradu Miša Majski. Učestvovala je na festivalima: BEMUS, NOMUS, NIMUS, Međunarodnom Čelo festu, Međunarodnoj tribini kompozitora.