Katarina Vasiljević - Violina - Constantinus

Katarina Vasiljević – Violina

katarina vasiljević

Katarina Vasiljević rođena je 2004. godine u Beogradu. Učenica je trećeg razreda srednje muzičke škole „Mokranjac“ u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Vasiljevića.

Laureat je više republičkih i međunarodnih takmičenja violinista u zemlji i inostranstvu: RT ZMBSS, „Stringfest“ (Sr. Mitrovica), „Talenti Evrope“ (Slovačka) „Premio Clivis“ (Rim), „Aleksandar Glazunov“ (Pariz) itd. Dobitnik je nagrada „Milorad i Zagorka Apostolović“  i „Marija Petrović i Janko Ristić“ koje dodeljuje m.š. „Mokranjac“ za najbolju interpretaciju i najboljeg učenika gudačkog odseka.

Nastupala je na koncertima i resitalima u Beogradu, Pragu, Minhenu, Parizu, Narniju itd. Kao solista sa orkestrom nastupala je sa simfonijskim orkestrom RTS-a u Zadužbini Ilije M. Kolarca i simfonijskim orkestrom Predsednika Ruske Federacije u Georgijevskoj sali u Kremlju.

Pohađala je kurseve istaknutih profesora i violinista: prof. Dejana Mihailovića, Nemanje Radulovića, prof. Jasne Maksimović, prof. Madlen Stokić Vasiljević itd.

Katarina Vasiljević svira na violini poznatog majstora Nikole Vasića, koja joj je ustupljena ljubaznošću i plemenitim angažovanjem udruženja „Prijatelji srpske kulture“, čiji je prvi stipendista.