Con Vocale - Constantinus

Con Vocale

Hor je osnovan 2004. godine i broji 25 članova. Od svog osnivanja hor je imao veliki broj nastupa kako u Norveškoj tako i inostranstvu. 2010. godine na nacionalnom takmičenju mešovitih i kamernih horova, Con Vocale je osvojio visoko treće mesto. 2011. hor je dobio nagradu za kulturu grada Skiena. Kao stalni hor gradskog simfonijskog orkestra, hor je učestvovao u postavci velikog broja vokalno-instrumentalnih dela poput Verdijevog Requiema, Bahove Mise u h-molu, Requiema norveškog savremenog kompozitora Ivera Kleiva i dr. U novembru 2016. godine pod dirigentskom palicom Čedomira Popadića hor će izvesti Stabat Mater italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija.
Večerasnji koncert će biti drugi nastup ovog norveškog hora u našoj zemlji. 2013. hor je u saradnji sa kamernim orkestrom „Crvčanin“ iz Kraljeva izveo Vivaldijevu Gloriju.

Čedomir Popadić, dirigent, diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Specijalističke studije iz muzičke pedagogije završio na Telemark University College u Norveškoj.
Magistrirao dirigovanje na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Oslu. Od 2009. godine stalni je dirigent hora Con Vocale sa kojim je učestvovao u postavci velikog broja horskih i vokalno-instrumentalnih ostvarenja svetske i norveške, istorijske i savremene literature. Saradjivao je sa većinom norveških orkestara i vokalnih ansambala.
Radi kao direktor umetničke škole i norveškom gradu Skienu.

Program

  • Edvard Grieg: Spring
  • James Erb: Shenandoah
  • St. St. Mokranjac: Njest Svjat
  • H.A.Brorson, arr. Henning Sommerro: Amen Jesu han skal råde
  • Paul Mealor: Peace

Pauza
John Rutter: Requiem
Aleksandra Ristić – sopran, Ana Veličković-Igić – flauta, Nina Ćosić – oboa, Aleksandar Jakovljević – violončelo, Hana Paraušić – harfa, Bojan Mladenović – orgulje, Goran Stanković – timpani.